Onze School heeft in 2018 het vignet Gezonde School met bewegen en sport behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.
Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Gezonde School

Dit is gericht op de volgende pijlers:

  • Gezondsheidseducatie
  • Fysieke en sociale omgeving
  • Signaleren
  • Beleid

Gezonde Lunch

We eten in alle groepen fruit of groente in de ochtendpauze.  Het eten van meer fruit en groente draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat het eten van fruit en groepen op school ervoor zorgt dat kinderen ook thuis vaker gezond kiezen. 

Drinken

Water is de beste dorstlesser. Daarom willen wij adviseren om uw kind als tussendoordrank water mee te geven. De kinderen mogen het water ook overdag op hun tafel hebben staan. Tussen de middag mogen de kinderen ook thee of halfvolle en magere zuivelproducten drinken. 
Onze leerlingen van groep 1 en 2 krijgen melk aangeboden in de ochtendpauze. Zo dragen we bij aan een gezonde groei en lichamelijke ontwikkeling.

Een gezonde lunch bestaat uit boterhammen, met daarbij (eventueel) wat fruit of groente. De gezondste keuze is een volkoren boterham, besmeerd met halvarine en mager beleg. Aangevuld met een stuk fruit of een stuk groente (zoals komkommer, cherrytomaatjes, radijsjes, worteltjes, reepjes paprika etc.). Als drinken adviseren we water of halfvolle en magere zuivelproducten, vanuit school bieden we thee aan.
In alle groepen worden gedurende het schooljaar met regelmaat extra smaak= en beweeglessen toegepast. We werken aan de bewustwording bij kinderen en willen hen zo extra motiveren een gezonde leefstijl eigen te maken.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School?