Visie

Zorgvuldig en liefdevol omgaan met de wereld en met elkaar.

Missie

Voor ieder kind een open, respectvolle en gelijkwaardige manier van ontwikkeling faciliteren.

Belofte

Een gezonde, bewuste en respectvolle basis die de kinderen hun hele leven met zich mee zullen nemen.

Missie en visie

Kiemkade - Aanleg voor groei

Ieder kind is uniek. Heeft een eigen wijze van ontwikkeling. Een eigen cultuur. Nieuwsgierig naar het één of juist behoefte aan het ander.

Deze diversiteit maakt dat elk kind gebaat is bij een vrije, respectvolle leeromgeving. Een plek waar ze zichzelf mogen zijn. Een omgeving die ze de ruimte geeft om te ontwikkelen op hun eigen manier. Op hun eigen tempo.

Kindcentrum Kiemkade biedt deze ruimte. De kinderen gaan bij ons samen op avontuur binnen een positieve, prikkelende en groene leeromgeving. De autonome sfeer in ons kindcentrum stimuleert ontdekkingen en talentontwikkeling. Ontwikkeling waar écht oog voor is én wordt ondersteund.

Kiemkade kijkt naar elk kind afzonderlijk, naar zijn of haar leerdoelen en leerbehoeftes. En wat híj of zíj nodig heeft om tot de gelukkigste versie van zichzelf te kunnen uitgroeien. We leren dat onderling verschil elkaar juist verrijkt. We hebben respect voor onszelf, voor elkaar en voor de natuur. We zijn niet voor niets een 'groen' kindcentrum. Met onze eigen kas, moestuin, boomhut, schoolvijver, natuurlokaal, kippenren en onze hond Duko ontwikkelen de kinderen van nature een milieubewuste houding.

We schenken aandacht aan natuur- en milieueducatie en stimuleren gezonde voeding. Een gezonde, bewuste en respectvolle basis die de kinderen hun hele leven met zich mee zullen nemen.

Kiemkade — Aanleg voor groei