Wij zijn de enige natuurschool van heel West-Brabant. Vanuit onze groene visie streven wij naar het creëren van zelfbewuste en op de omgeving gerichte kinderen. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvende intake, zodat u zelf kunt zien hoe wij dit hebben vormgegeven. U zult versteld staan van onze prachtige schoolomgeving.

Dé Biologie+ School

Flora

Schitterende schooltuin

Wij hebben op onze school een schitterende schooltuin met veel verschillende biotopen. Deze biotopen worden zoveel mogelijk ingezet om de lessen aantrekkelijk te maken.

Kinderen hebben regelmatig buiten les, leren alles over de natuur vanuit de praktijk.
Ook techniek, creatieve expressie en leren koken met alles wat de kinderen zelf kweken in de diverse moestuinen en de grote kas hoort bij onze school.

Via onderstaande link kunt u zien dat wij ook duurzaam zijn met en in onze bijzonder groene omgeving.

Komt u gerust eens een kijkje nemen. 

Dieren zorgen voor zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel!

Naast de prachtige flora in en rondom onze school hebben wij ook heel veel dieren. Zo staan er meerdere aquaria in verschillende ruimtes, hebben we twee cavia’s, Rocky de baardagaam, hagedissen en gifkikkertjes in de schoolbibliotheek, konijnen, kippen en natuurlijk Duko de schoolhond.

Uit meerdere studies blijkt dat kinderen die opgroeien met een dier over het algemeen meer zelfvertrouwen, empathie en verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Tevens zijn zij als volwassene vaak sociaal vaardiger. Op alle leeftijden kan het omgaan met een dier positieve effecten hebben. En daar willen wij op school heel graag aan bijdragen!